Sterners Specialfabrik AB

Klicka här för att läsa vår företagsbroschyr online

Sterners är ett familjeföretag som idag drivs av VD Håkan Sterner. Företaget grundades 1946 av Håkans farfar Erik U Sterner som tidigt började med tillverkning av automater av olika slag. 

Företaget startades i Dala-Järna där det fortfarande har sin huvudverksamhet och verkstad.

Idag har Sterners egen personal inom tillverkning, utveckling/konstruktion, programmering, marknad/försäljning samt service och support.

Driven av tekniken och kompetensen

Sterners har varit driven av tekniken i alla generationer. Kompetensen är också förankrad i personalens envishet och insikten om att alla kunder är viktiga. Vi lyssnar på varje kund och är måna om att hitta en lösning så som kunden vill ha den. Kundanpassningar och flexibilitet har alltid varit del av Sterners verksamhet.

Genom åren har Sterners utvecklat en mängd olika mynt- och betalautomater för olika ändamål. De tidiga modellerna var relativt enkla myntautomater där kunderna köpte tid. På senare år är det kompletta betalsystem med kontanthantering och kortbetalning där kunden erhåller biljett, pollett, KOD eller RFID brickor för att sedan aktivera en annan maskin t ex biltvättar, solsängar, duschar eller liknande.

På senare år har även spolarvätske automaten vuxit till en succe och företaget har levererat produkter till över 350 bensinstationer  runt om i Sverige och startat upp export till Norge, Finland och Lettland.

Sterners kommer att fortsätta att utvecklas med tiden. Service och supportfunktionen utvecklas ständigt för att klara av nya krav från kunderna, myndigheterna och andra aktörer på marknaden.
För dig som kund så är det både enkelt och kostnadseffektivt att diskutera nya produkter och projekt med oss på Sterners.
Välkommen att höra av dig!

Håkan Sterner, VD